Banja Luka: Konferencija posvećena 20. godišnjici Dejtonskog mirovnog sporazuma

Konferencija dvadeset godina DejtonaU organizaciji “Nezavisnih novina” i Grada Banja Luka, u partnerstvu s Ministarstvom vanjskih poslova BiH i Predsjedništvom BiH i drugim institucijama, u Banjaluci će 19. septembra biti održana konferencija posvećena 20. godišnjici Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Cilj konferencije “Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma – Pogledi” jest da na jednom mjestu okupi značajne domaće i međunarodne faktore, koji su na ovaj ili onaj način uticali na potpisivanje i na kasnije postojanje tog sporazuma i da se otvori dijalog o ovoj značajnoj temi.

Povodom održavanja konferencije, gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović kazao je da mir nema alternativu.

-To je osnovni razlog zbog kojeg sa zadovoljstvom prihvatamo da budemo domaćini ovog skupa koji će organizovati Nezavisne novine i koji će da okupi veliki broj uglednih gostiju iz cijelog regiona. Banja Luka je otvoren grad za sve dobre ljude bez obzira na pol, rasu ili boju kože.

Grad okrenut ka budućnosti, sa željom da svima pružimo ruku prijateljstva. Kao domaćini, nadamo se, da će se svi gosti osjećati ugodno u našem gradu i da će iz njega ponijeti najljepše uspomene – rekao je Gavranović.

Naime, konferencija je podijeljena na tri panela.

Na prvom panelu “Pogled iznutra” uvodničari će biti visoki domaći političari, dok će na panelu “Pogled iz regiona” riječ imati političari i visoki uglednici iz susjednih zemalja.

Na trećem panelu “Pogled izvana” govorit će, među ostalim, i predstavnici zemalja potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 

FENA