Sedmi korpus Armije RBiH nije izgubio ni pedalj teritorije!

ArmijaRBiHNizom manifestacija danas  je u Travniku obilježena 20. godišnjica Sedmog korpusa Armije Republike BiH koji je nastao 1994. godine iz djela jedinica 3. Korpusa, tačnije od brigada iz sastava Operativne grupe „Zapad“ i Operativne grupe „Bosanska Krajina“. Na centralnom šehidskom mezarju u Travniku cvijeće su položile i Fatihu proučile delegacije Oružanih snaga BiH, Federalnog ministarstva za boračko–invalidsku zaštitu, Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona, te delegacija udruženja koje okupljaju boračku populaciju. Nakon toga proučena je dovu za šehide, a svečana akademija upriličena je u Centru za kulturu u Travniku.

Svečana akademija započela je predajom ratnih zastava brigada iz sastava 7. Korpusa. Ratne zastave zamjeniku komandanta 7. Korpusa, generalu Fikretu Ćuskiću, predala su djeca šehida koji su ugradili svoje živote u borbi za odbranu BiH.

U ime Organizacionog odbora prisutne je pozdravio general Refik Lendo, a nakon toga obratili su se načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić (SDA) i kantonalni premijer Tahir Lendo (SDA), te zamjenik komandanta 7. Korpusa, general Fikret Ćuskić. “Sedmi korpus Armije RBiH nije izgubio ni pedalj teritorije”, naglašeno  je više puta.

Avaz