Knjiga: “Rat u Bosni i Hercegovini” autora dr. Muhameda Borogovca

sarajevo-rat“Rat u Bosni i Hercegovini” autora dr. Muhameda Borogovca

Rat u Bosni i Hercegovini je nečuvena tragedija. Pred očima cijeloga svijeta nestaje jedna država i jedan narod.  Pogaženi su svi principi humanosti,   morala i međunarodnog   prava.
Postavlja se pitanje: kako se to moglo dogoditi, danas, kada je poznato iskustvo  genoc i da iz Drugog   svjetskog  rat a  ( holokausta)  i  kada je međunarodna   zajednica imala namjeru i način da zaštiti Bosnu i Hercegovinu? Međunarodna zajednica  je dokazala da nije neprijatelj Bosne i Hercegovine i da želi ovu državu u svojoj zajednici kada  ju  je  priznala 7.  aprila 1992.
Time se suprotstavila narastajućem srpskom nacionalizmu, koji je tek počeo   krvaviti ruke u Bosni i Hercegovini. Kako to da u Daytonu u jesen 1995., poslije nebrojenih četničkih zločina nad kojim se svijet zgražava, međunarodna zajednica staje na stranu tih zločinaca poklanjajući im 49% Bosne  i Hercegovine u svojim “mirovnim prijedlozima”? Koji je to maestralni režiser uspio napraviti takav nevjerovatan obrt i kojim metodima se služio?  Ova knjiga odgovara na ta pitanja.
Čitanju ove knjige treba pristupiti ne vjerujući nikome osim zdravom razumu. Osim toga, od čitaoca koji shvati šta se stvarno Bosni i Hercegovini događa očekuje se da počne širiti istinu zbog spasa domovine. Krajnji cilj je da se pomogne patriotskim snagama  u borbi protiv snaga izdaje i podjele Bosne i Hercegovine.
U želji da Bošnjake što prije naoružam spoznajom šta im se stvarno dešava, ovu knjigu pišem u žurbi. U meni postoji nada da će knjiga doći do Bošnjaka dok još  nije kasno, dok se još može reći “NE” podjeli domovine.

Bos ton,   5.   novembra  1995.
dr.   Muhamed  Borogovac

“Rat u Bosni i Hercegovini” (Knjiga PDF) ,  autora dr. Muhameda Borogovca