23.09.1992. – Pripadnici Vojske Republike Srpske ubili 17 civila u naselju Duljci

Duljci zlocin23. septembra 1992. godine, u Duljcima su od strane pripadnika Vojske RS-a ubijeni su civili Bošnjačke nacionalnosti , stari i nemoćni, a ovaj zločin posebno je zastrašujući , jer su pripadnici policije i vojske RS-a nakon ubistva tijela civila stavili na hrpu i zapalili. Ratni zločinci su sa maskama na licu i naoružani automatskim oružjem ubili sedamnaest civila iz bihaćkih naselja Ripač i Orašac. Ove osobe bile su na radnoj obavezi određenoj od strane ratnog predsjedništva tadašnje tzv. “Srpske općine Bihać“.
Nakon što su ih strijeljali, tijela ubijenih su stavili na hrpu i zapalili. Ovaj zločin željeli su prikriti uklanjanjem leševa, te je dio nekompletnih tijela žrtava pronađen i ekshumiran 2000. godine na lokalitetu Duliba. Najmlađa žrtva bila je trinaestogodišnja Aldina Vojić, što najbolje govori o razmjeru zločina.
Presudom Višeg suda u Beogradu, Odjeljenja za ratne zločine, od 6. februara 2014. godine okrivljeni Đuro Tadić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina zbog izvršenja krivičnog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u naselju Duljci u općini Bihać.