Reagovanje Mugdima Vranca na prijedlog za priznanje “Medalja otpora”

REAGOVANJE / Mugdim Vranac: “I pored svih relevantnih pokazatelja moje ime se ne nalazi na spisku predloženih kandidata za priznanje Medalja otpora”

Proteklih dana u printanim, elektronskim medijima portalima u Bosni i Hercegovini objavljen je spisak imena kandidata predloženih za priznanje Medalja otpora, pripadnika ABiH HVO i R MUP-a, sačinjen od strane Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Ovim saopštenjem želim upoznati javnost da sam kao pripadnik MUP-a RBiH na poziciji načelnika SJB-PU Visoko I član Patriotske lige BH, do sada bio uvršten na svim spiskovima osoba organizatora otpora agresiji na BH. O tome dostavljam Uvjerenje Saveza udruženja boraca Patriotske lige BiH broj 412, izdato 10.6.2011. godine.

Uvjerenjem se potvrđuje da sam organizovao i učestvovao u pripremi za odbranu i odbrani BiH, kao organizator otpora u periodu od 10.06.1991. godine do 15.04 1992. godine i sve do kraja rata 1995. godine.

I pored svih relevantnih pokazatelja moje ime iz nepoznatih razloga se ne nalazi na netom objavljenom spisku u medijima, kandidata za dodjelu priznanja.

Želim napomenuti da je tim činom obezvrijeđen ne samo moj lični doprinos organizaciji odbrane BiH i Visokog, već još više doprinos svih pripadnika policije SJB-PU Visoko u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995 godina.

S poštovanjem

Mugdim Vranac