Zašto je Munira Subašić prisustvovala obilježavanju godišnjice “Oluje“?

munira subasicMajke Srebrebine po ko zna koji put su izmanipulirane. Diveći se “Oluiji”, koja nema nikakve veze sa Srebrenicom, zaboravile su vrijeme kada je “padala Cerska” da je pokojni Franjo Tuđman siktao: ”Ni metka, ni metka!”
Majka Srebrenice Munira Subašić prisustvovala je obilježavanju godišnjice “Oluje“ u Kninu gdje je rekla da joj je Ante Gotovina omiljeni general, piše Večernji list.

Ona je rekla da je u Knin došla na poziv predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
“Predsjednica Kitarović je u Srebrenici rekla da se tamo dogodio genocid, a ja ovdje mogu da kažem da nije bilo ‘Oluje’ da bi se dogodio još jedan genocid u BiH i to u Bihaću. Zato pozdravljam i generala Gotovinu, meni najdražeg generala. Živjela BiH, živjela Hrvatska“, rekla je Subašićeva.
Operacija “Oluja”, akcija u kojoj je protjerano više od 220.000 Srba, a više od 2.000 ih je ubijeno ili nestalo.
Prethodno je na kninskoj tvrđavi podignuta zastava Hrvatske, otkriven je i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Majke Srebrebine po ko zna koji put su izmanipulirane. Diveći se “Oluiji”, koja nema nikakve veze sa Srebrenicom.
Hrvatska politika u vrijeme agresije na BiH bila je uvjetovana sporazumom Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana iz Karađorđeva. Tako da je Hrvatska indirektno doprinjela padu Cerske, a potom i Srebrenice. Jer vizija podjele BiH koju su kreirali Tuđman i Milošević podrazumijevala je da Bihaćka krajina bude u zoni utjecaja Hrvatske, a tuzlanski bazen, sa Srebrenicom, bude etnički očišćena i pripojena Srbiji
Stoga je u vrijeme napada na Cersku Alija Izetbegović zamolio Franju Tuđmana da naredi vođama tzv. Hrceg Bosne da pusti konvoj oružja koji je bio zaplijenjen u Gurdama. Na Izetbegovićevu molbu Tuđman odgovrio: ”Ni metka! Ni metka!”

(The Bosnia Times)