Danas obilježavanje 22. godišnjice formiranja Prvog korpusa ARBiH

PrviKorpusU organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, danas će nizom aktivnosti biti obilježena 22. godišnjica formiranja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, u znak sjećanja na sve heroje, šehide, poginule borce-branitelje, kao i poginule civile, koji su svoje živote ugradili u temelje Bosne i Hercegovine.

Programom manifestacije planirano je da delegacije Odbora za obilježavanje 22. godišnjice od formiranja Prvog korpusa odaju počast i polože cvijeće na spomen-obilježja poginulim civilima, šehidima i poginulim borcima-braniteljima.

Tako će biti odata počast i položeno cvijeće na spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godina, zatim na mezarju “Stadion”, groblju “Lav”, mezarju ispred Alipašine džamije, na groblju “Sveti Marko” i na groblju “Sveti Josip”.

Iz Pres službe Kantona Sarajevo napominju da će se istog dana, u organizaciji vjerskih službenika Ministarstva odbrane BiH, održati parastos svim poginulim borcima-braniteljima pravoslavne vjere, kao i borcima-braniteljima katoličke vjere.

Također, na Kovačima će biti položeno cvijeća na centralni nišan svim šehidima RBiH, kao i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Svečana akademija i kulturno-umjetnički program bit će održani u Domu mladih Skenderija, saopćeno je iz Pres službe KS.

Oslobođenje