Obilježena 21. godišnjica pogibije komandanta Teufika – Tufe Buze

Tufoobiljezavanje_1U nedjelju, 16.6.2013. godine, obilježena je 21. godišnjica od pogibije ratnog heroja i komandanta Teufika Tufe Buze. Obilježavanje ovog značajnog datuma, započelo je okupljanjem i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima općine Visoko na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima.

Prigodan program održan je ispred kasarne “Teufik Tufo Buza” gdje su se okupili članovi porodice rahmetli Teufika Tufe Buze, prijatelji i suborci kako bi odali počast legendarnom heroju. Prisutnim se obratila Općinska načelnica Amra Babić i u svom govoru istakla da prave i istinske heroje iz perioda obrambeno-oslobodilačkog rata ’92. – ’95 ne smijemo zaboraviti.

Predstavnici Općine, članovi boračkih udruženja, suborci i ostali građani općine Visoko, u sklopu obilježavanja godišnjice, obišli su i Spomen obilježje na mjestu pogibije u mjestu Vrela – Krčevine kao i Spomen obilježje Safetu Subaši na mjestu pogibije u mjesnoj zajednici Kralupi – Čifluk gdje su delegacije položile cvijeće, odali počast ratnim herojima te su za prisutne održani i kratki časovi historije.

 

Press Općine Visoko